glycyrrhizin

Molekylmodell av glycyrrhizin. Grå kuler står for karbonatomer. Hvite kuler står for hydrogenatomer. Rød kuler står for oksygenatomer. Strekene står for kjemiske bindinger.
glycyrrhizin
Lisens: CC BY SA 3.0
Strukturformel for glycyrrhizin
glycyrrhizin
Lisens: CC BY SA 3.0

Artikkelstart

Glycyrrhizin er en organisk forbindelse med intens søtsmak. Den utvinnes av lakrisrot, radix glycyrrhizae (roten av lakrisplanten Glycyrrhiza glabra). Kjemisk sett er forbindelsen et glykosid.

Faktaboks

Uttale
glycyrrhizˈin

Glycyrrhizin brukes i medisinen som slimløsende middel og som smakskorrigens. I tobakkfremstillingen brukes det som et fuktighetsbevarende stoff.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg