glycyrrhizin
Molekylmodell av glycyrrhizin. Grå kuler står for karbonatomer. Hvite kuler står for hydrogenatomer. Rød kuler står for oksygenatomer. Strekene står for kjemiske bindinger.
glycyrrhizin
Lisens: CC BY SA 3.0
glycyrrhizin
Strukturformel for glycyrrhizin
glycyrrhizin
Lisens: CC BY SA 3.0

Glycyrrhizin er en organisk forbindelse med intens søtsmak. Den utvinnes av lakrisrot, radix glycyrrhizae (roten av lakrisplanten Glycyrrhiza glabra). Kjemisk sett er forbindelsen et glykosid.

Faktaboks

Uttale
glycyrrhizˈin

Glycyrrhizin brukes i medisinen som slimløsende middel og som smakskorrigens. I tobakkfremstillingen brukes det som et fuktighetsbevarende stoff.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg