Artikkelstart
Gloucester er en engelsk cheddarlignende ost opprinnelig fra Gloucestershire, derav navnet.
Faktaboks
- Uttale
- glˈåstə
Det finnes to varianter: single gloucester, som ystes av skummet melk, og double gloucester, som er mest vanlig og ystes av helmelk og tilsettes annattofarge.
Osten formes som sylindere og selges i størrelser fra 2 til 5 kilo. Fettinnhold i tørrstoffet er 45 prosent for double gloucester og 22 prosent for single gloucester. Stilen på de to ostene er litt forskjellig siden single gloucester har den spesielle betegnelsen smuldret, crumbly, mens double gloucester betegnes som fast.
Single gloucester har EUs beskyttet opprinnelsesbetegnelse PDO og kan kun brukes på ost tilvirket i Gloucestershire, mens double gloucester også kan ystes utenfor grevskapet. Begge typene kan produseres av pasteurisert eller rå melk. Gårdsvarianter lages gjerne av rå melk, mens øvrige produsenter pasteuriserer melken.
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.