gloucester

Gloucester, engelsk cheddarlignende ost opprinnelig fra Gloucestershire, derav navnet. Det finnes to varianter: Single Gloucester, som ystes av helmelk fra morgenmelkingen og skummet melk fra kveldsmelkingen, samt Double Gloucester, som er mest vanlig og ystes av helmelk og tilsettes annattofarge. Formes som sylindere og selges i størrelser fra 2 til 5 kilo. Fettinnhold i tørrstoffet er 45 % for Double Gloucester og 22 % for Single Gloucester.

Faktaboks

Uttale
glˈåstə

Ekte Single Gloucester har den geografiske opprinnelsesbeskyttelsen PDO og kan kun brukes på ost tilvirket i Gloucestershire, mens Double Gloucester også kan ystes utenfor grevskapet. Begge typene kan produseres av pasteurisert eller upasteurisert melk. Gårdsvarianter lages gjerne av upasteurisert, mens øvrige produsenter pasteuriserer melken.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg