Gloucester, engelsk cheddarlignende ost opprinnelig fra Gloucestershire, derav navnet. Det finnes to varianter: Single Gloucester, som ystes av helmelk fra morgenmelkingen og skummet melk fra kveldsmelkingen, samt Double Gloucester, som er mest vanlig og ystes av helmelk og tilsettes annattofarge. Formes som sylindere og selges i størrelser fra 2 til 5 kilo. Fettinnhold i tørrstoffet er 45 % for Double Gloucester og 22 % for Single Gloucester.

Ekte Single Gloucester har den geografiske opprinnelsesbeskyttelsen PDO og kan kun brukes på ost tilvirket i Gloucestershire, mens  Double Gloucester også kan ystes utenfor grevskapet. Begge typene kan produseres av pasteurisert eller upasteurisert melk. Gårdsvarianter lages gjerne av upasteurisert, mens øvrige produsenter pasteuriserer melken. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.