Drikkeglass. Fremstillingen av drikkeglass har alltid spilt en sentral rolle i utviklingen og produksjonen av glass, og moteretninger, ulike oppfatninger og ny teknikk har skapt et utall av forskjellige typer. Selv om skikk og bruk varierer, har det etter hvert utviklet seg en viss tradisjon for såkalte «riktige» glass. Ikke minst gjør dette seg gjeldende i vin- og brennevins-verdenen, hvor lokale interessegrupper ofte har videreført eldre glassmesterkunst og utarbeidet sitt eget standardglass, som f.eks. i Bordeaux og Bourgogne. Fra faglig hold uttrykkes det nesten alltid ønske om at drikkeglasset skal være klart, tynt og enkelt. Glass som benyttes for vin og ublandet brennevin bør helst ha stilk og stett, og klokken skal gjerne være tulipan- eller drueformet, mens long-drink- eller pjolterglasset skal være begerformet og rettvegget.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.