Donut
Kandiserte epler
Av .
Lisens: CC BY ND 2.0

Glasere er å få til å størkne eller fryse, overdra med glass, overtrekke med en glassaktig hinne (glasur), eller å gjøre glinsende. Keramikk blir ofte glasert med glasur for å bli glatt og vanntett og for å se penere ut.

Faktaboks

Uttale
glasˈere

Matlaging

Å glasere brukes i flere ulike betydninger:

  • Å dekke et bakverk med gelé, glasur eller lignende
  • Å gjøre en rett blank ved å sette den noen minutter i en ovn med sterk overvarme
  • Å gi kokte grønnsaker en blank overflate ved å rulle dem i smeltet smør i en stekepanne over svak varme

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg