Gløderøyk, den viktigste røyktype ved røyking av kjøttprodukter. I en røykgenerator settes glødingen av trevirke (flis) i gang manuelt eller elektrisk, og det er gjerne automatisk tilføring av flis. På veien til røykkammeret passerer røyken partikkelfangere for fjerning av bl.a. uønskede tjærepartikler og den kan i tillegg vaskes (dusjes). Temperatur og røyketid reguleres i henhold til produktet som skal fremstilles. Gløderøyk gir gode resultater og benyttes som «standard» for røyk frembrakt på andre måter. Friksjonsrøyk, damprøyk og flytende røyk (røykaroma) brukes også for å røyke kjøttprodukter og andre matvarer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.