Gårdsdrift er det å drive en gård med dyrket jord, utmark og gjerne skog. Gårdbrukeren, som gjerne omtales som bonde, skal holde virksomheten i gang fra dag til dag, planlegge og utvikle drifta fra sesong til sesong.
Faktaboks
- Også kjent som
-
gardsdrift, jordbruk
De fleste som eier et gårdsbruk i Norge, driver ikke på heltid og har ikke inntekter fra gården som eneste leveveg. Derfor skiller vi mellom heltidsbruk og deltidsbruk. Bak en gårdbruker står det gjerne en hel familie, derfor snakkes det gjerne om familiebruk. På et familiebruk, der gjerne flere generasjoner deltar i drifta, er det gjerne husdyrbruk eller arbeidskrevende planteproduksjon. I nyere tid er det utviklet ulike former for nabosamvirke, som maskinsamvirke og samdrift i melkeproduksjon.
Melkeproduksjon med ku eller geit er den viktigste formen for husdyrbruk. I tillegg kommer husdyrdrift med ammekyr, sau, gris, kylling og høns. Andre driver med planteproduksjon som korn eller potet, noe som krever mye arbeidsinnsats i kortere perioder. Atter andre driver hagebruk med produksjon av frukt, grønnsaker eller gårdsforedling av mat (noe som kan være svært arbeidskrevende). De fleste gårdsbruk i Norge har gårdsskog, mens et fåtall driver spesialisert skogbruk på større eiendommer.
Selv om moderne landbruk består av spesialiserte produksjoner, er gårdsdrift i dag i stor grad et mangesysleri. Arbeidsoppgavene skifter fra morgen til kveld, særlig i husdyrbruket. Det kreves fagkunnskap om agronomi og biologi, mekanikk, tømring og snekkeri.
I 2020 var det 38 622 jordbruksforetak (gårdsbruk) i Norge.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.