Furuspinner, sommerfuglart i spinnerfamilien Lasiocampidae. En stor, klumpet sommerfugl, vingespenn 50–80 mm. Hannen er sjokoladebrun med et lysere tverrbånd og en lys flekk på hver forvinge. Hunnen er gjennomgående større og har lysere farger i vingene. Sommerfuglene flyr om natten. Larven er vanligvis gråbrun med to karakteristiske, blåaktige hårflekker på 2. og 3. kroppsledd. Den eter av furubaret til frem på høsten, da den søker ned i skogbunnen for å overvintre. Neste vår kryper den opp i trærne igjen og eter videre. Ofte må den overvintre to ganger før den er blitt ca. 8 cm lang og kan forpuppe seg på stammen eller grenene.

Furuspinneren har flere ganger herjet i furuskogen i Norge.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.