Fryseskip, frysebåt, eller også kjøleskip, skip hvor lasterommet er isolert og forsynt med kjøle- eller frysemaskineri. Hovedlaster for fryseskip har tradisjonelt vært kjøtt, som fraktes ved en temperatur på ca. −20 °C, samt bananer og frukt, som da føres ved temperaturer over 0 °C.  

Mye av lasten som tidligere ble fraktet i fryse- og kjøleskip blir nå (2013) sendt i isolerte containere med eget kjølemaskineri, såkalte reefer containers. Disse vil da kobles til strømforsyningen ombord i containerskip e.l. for sjøreisen, og på destinasjonen kan de løftes direkte på lastebiler og transporteres til kunden uten omlasting og under stabile temperaturforhold.  

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.