Fryseskip, frysebåt, eller også kjøleskip, skip hvor lasterommet er isolert og forsynt med kjøle- eller frysemaskineri. Hovedlaster for fryseskip har tradisjonelt vært kjøtt, som fraktes ved en temperatur på ca. −20 °C, samt bananer og frukt, som da føres ved temperaturer over 0 °C.  

Mye av lasten som tidligere ble fraktet i fryse- og kjøleskip blir nå (2013) sendt i isolerte containere med eget kjølemaskineri, såkalte reefer containers. Disse vil da kobles til strømforsyningen ombord i containerskip e.l. for sjøreisen, og på destinasjonen kan de løftes direkte på lastebiler og transporteres til kunden uten omlasting og under stabile temperaturforhold.  

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.