Cathare, også kjent som Le Montesquieu
Cathare, også kjent som Le Montesquieu
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Fromage cathare, også kjent som Le Montesquieu, er en fransk geitost fra departementet Haute-Garonne i området i Occitanie sør i Frankrike, nærmere bestemt Lauragais.

Osten er en gårdsost som ystes av rå geitemelk og er formet som et flatt hjul med en diameter på 12 cm, høyde mellom en og to cm og som veier omtrent 180 gram. Den modnes i to til fire uker og har en godt utviklet og karakteristisk skorpe av melkesopp, og den er dekket av aske. Osten er en sesongost som tilvirkes i perioden mars til desember.

Fromage cathare er lett gjenkjennelig på grunn av det oksitanske korset på skorpen, noen ganger benevnt som katarenes kors.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg