Frokost er dagens første måltid, som spises før man går på skolen eller på arbeid. Måltidet regnes som en hjørnestein i norsk matkultur og omtales gjerne som dagens viktigste måltid.
Faktaboks
- Etymologi
- fra middelnedertysk vrōkost, ‘tidlig måltid, tidlig kost’
Hvordan frokosten settes sammen, avhenger av ulike faktorer. Hverdagsfrokoster er annerledes enn helgefrokoster, og mattradisjoner kan variere fra landsdel til landsdel. Men generelt består en alminnelig norsk frokost av grove brødskiver eller knekkebrød med ulike typer pålegg, servert med melk, juice, kaffe eller te.
Frokosten har også en sosial funksjon for mange, som samlingspunkt for familien i en travel hverdag.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.