Forum, nettsted for debatt eller samarbeid der brukere har mulighet til å legge inn egne innlegg og kommentarer til andres innlegg. Skiller seg fra chatting ved at diskusjonen ikke foregår i sanntid, og ved at innleggene blir lagret på forumet. Et forum omhandler ofte et spesifikt fagfelt eller interesseområde, og innlegg er vanligvis fordelt i underkategorier av dette.

En eller flere administratorer står for den tekniske driften og påser at reglene for forumet følges. Det er også vanlig med moderatorer, ofte vanlige brukere som blir utvalgt av administrator. Moderatorenes oppgave er å «moderere» diskusjonene, det vil si å redigere eller slette innlegg som bryter med reglene, flytte innlegg som er postet i feil kategori, påtale eventuelle regelbrudd, og eventuelt sanksjonere brukere som bryter reglene (for eksempel ved å utestenge dem fra forumet).

Mange forum tillater bare registrerte brukere å poste, mens andre er åpne, det vil si tillater alle å poste. Det varierer også om forumet tillater anonyme poster eller om posteren må identifisere seg, overfor forumet (ved innlogging), eller overfor leserne (ved signering).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.