forskrift om elektriske lavspenningsanlegg

Artikkelstart

Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg, forskrift gitt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Forskriften er basert på IEC-normer, som også gjelder i Norge (NEK 400). Forskriftene er ikke regelstyrte og gir ofte valget mellom ulike løsninger, hvor det er opp til utførende fagperson å velge fremgangsmåte.

Faktaboks

Også kjent som

FEL

Elektriske lavspenningsanlegg omfatter anlegg til bygningsinstallasjoner, alarm- og signalanlegg samt kommunikasjonsanlegg. Lover og forskrifter regulerer hvem som får utføre, reparere og vedlikeholde elektriske anlegg og hvordan disse skal utføres. Myndighetene stiller krav både til eier, utførende og til selve utstyret på følgende områder:

  • kvalifikasjonskrav til utførende
  • sikkerhetskrav
  • krav til planlegging og utførelse
  • dokumentasjon
  • elektriske påvirkninger av omgivelsene

Eier er ansvarlig for at arbeid som utføres på det elektriske anlegget gjøres av kvalifisert personell. Hvis eier og bruker ikke selv har den nødvendige kompetanse, plikter han eller hun å påse at den som skal forestå planlegging, utførelse og vedlikehold, inkludert reparasjon, er kvalifisert til de oppgaver som skal utføres. I tvilstilfeller kan Det lokale eltilsyn kontaktes.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg