Representasjon og ordning av data på et datamedium; f.eks er data på en diskett lagret som magnetiske flekker langs konsentriske spor, som igjen er inndelt i sektorer. Lagringstettheten på sporene, antall spor og sektorer er, sammen med en del elektromagnetiske egenskaper, vesentlige deler av diskettens format.

Også datafiler benytter et bestemt format, et sett av regler for hvordan selve dataene og opplysninger om disse skal lagres. Dette formatet vil variere med datasystem, type program og leverandør, og skal en datafil overføres fra én type system til et annet, vil det svært ofte være nødvendig å konvertere filen til et annet format.

Bruken av elektroniske dokumenter i næringsliv og forvaltning har gjort det viktig å sikre at disse oppbevares i formater som vil vare over tid, at kontrollen over formatene ikke ligger hos private selskaper, og at formatene ikke er knyttet til spesielle applikasjoner. Myndigheter i flere land, blant dem Norge, diskuterer ordninger som kan føre til felles definisjoner og krav til dokumentformater.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.