Flodørn med fisk i klørne av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

flodørn

Flodørn, Haliaeetus vocifer, i Okavango-deltaet, Botswana.

Flodørn
Av /Shutterstock.

Flodørn

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Flodørn er en fugleart i haukefamilien. Den er en afrikansk slektning av havørn.

Faktaboks

også kjent som:

Haliaeetus vocifer

Beskrivelse

Flodørn kjennes fra andre arter på hvitt hode, bryst, rygg og hale; buk og skuldre er kastanjebrune, og vingene er svarte. Den har et måkeaktig skrik som den utstøter mens den kaster hodet bakover.

Utbredelse og levevis

Arten er vidt utbredt i Afrika sør for Sahara, og har tilhold ved innsjøer, elver og langs kysten. Den lever hovedsakelig av fisk, men kan også ta mindre pattedyr og vannfugler.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg