Flekkuskus, og P. atrimaculatus,to pungdyrarter i klatrepungdyrfamilien. Små, meget varierende i farge; fra livlig fargete med varierende og uregelmessige, usymmetriske fargemønstre, til rent hvite. Har en lang gripehale. De er nattdyr som beveger seg tregt og langsomt og vesentlig holder til i trærne. Bare av og til er de nede på bakken. Selv om de også spiser insekter, småfugl og egg, regnes de vesentlig for å være vegetarianere. Lever på Ny-Guinea, Molukkene og i Australia.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.