Kroppen noe flattrykt fra oversiden og med fire horisontale rekker med runde, svarte flekker i ryggfinnene. Hannen blir opptil 16 cm, hunnen 13 cm. Ubredt fra Middelhavet til Trøndelag og Island. Lever på sand- og mudderbunn fra 70–300 m dyp, der den livnærer seg av virvelløse dyr. Gyter om våren, og både egg og yngel er pelagiske. Beskattes ikke.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.