fjellkatt

Fjellkatten forekommer i fjellstrøk i Chile, Peru, Bolivia og Argentina.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Artikkelstart

Fjellkatt er en rovdyrart i kattefamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Leopardus jacobita andeskatt
Vitenskapelig navn
Leopardus jacobitus
Beskrevet av
(Cornalia, 1865)

Fjellkatten er en liten villkatt med totallengde på 120 cm, hvorav halen utgjør rundt 45 cm. Den er gråfarget med brune striper på sidene. Halen har mørke ringer. Fjellkatten lever vesentlig av gnagere som chinchillaer og viscachaer. Arten forekommer i fjellstrøk i Chile, Peru, Bolivia og Argentina.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

fjellkatt
Leopardus jacobitus
GBIF-ID
2434979

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg