fiskeflue

Fiskefluer imiterer – ved hjelp av fjær, hår, eller syntetiske materialer som er bundet til en krok – insekter, småfisk eller annet som er naturlig mat for fisken. 1. Tørrflue med CDC (andegump-fjær). –2. Tarpon(MEGA-sild)-flue. –3. Tubeflue til laksefiske. –4. Hjortehårsflue. –5. Klassisk lakseflue. –6. Popper flue til gjeddefiske. –7. Lakseegg-imitasjon. –8. Streamer fiskeimitasjon. –9. Tarponflue til Big Game.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Fiskeflue, sportsfiskeredskap som består av en fiskekrok som er påsurret fjær, hår o.l. med tråd.

Fiskefluer kan være en etterligning av et insekt eller et rent fantasiprodukt. De er i første rekke beregnet for fisk som etterstreber insekter; i Norge særlig laks, ørret og harr.

Typer

Fiskefluer brukes som våtfluer, som trekkes fra oter eller stang og som fisker like under vannflaten; tørrfluer, som er impregnert for å imitere insekter som flyter på vannflaten; nymfer, som imiterer vanninsekter på vei opp mot vannflaten for klekking.

Historikk

Ble brukt i det gamle Makedonia og er også kjent fra sagatiden. Moderne fluefiske ble særlig utviklet i England og ble innført til Norge i begynnelsen av 1800-tallet.

Fiskefluer produseres bl.a. i Storbritannia, USA, Japan og Norge og lages i ca. 5400 mønstre.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Krogvold, Pål: Vi binder fluer, 3. utg., 2002, isbn 82-529-2737-8

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg