Ørret fanget med fiskeflue av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

fiskeflue

Fiskefluer imiterer – ved hjelp av fjær, hår, eller syntetiske materialer som er bundet til en krok – insekter, småfisk eller annet som er naturlig mat for fisken. 1. Tørrflue med CDC (andegump-fjær). –2. Tarpon(MEGA-sild)-flue. –3. Tubeflue til laksefiske. –4. Hjortehårsflue. –5. Klassisk lakseflue. –6. Popper flue til gjeddefiske. –7. Lakseegg-imitasjon. –8. Streamer fiskeimitasjon. –9. Tarponflue til Big Game.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Fiskefluer er redskap til sportsfiske som består av en fiskekrok som er påsurret fjær, hår og lignende med tråd.

Faktaboks

også kjent som:

flue

Fiskefluer kan være en etterligning av et insekt eller et rent fantasiprodukt. De er i første rekke beregnet for fisk som spiser insekter; i Norge særlig laks, ørret og harr.

Typer

Fiskefluer brukes som våtfluer, som trekkes fra oter eller stang og som fisker like under vannflaten, tørrfluer, som er impregnert for å imitere insekter som flyter på vannflaten eller nymfer, som imiterer vanninsekter på vei opp mot vannflaten for klekking.

Historikk

Fiskefluer ble brukt i det gamle Makedonia og er også kjent fra sagatiden. Moderne fluefiske ble særlig utviklet i England og ble innført til Norge i begynnelsen av 1800-tallet.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Krogvold, Pål: Vi binder fluer, 3. utg., 2002, isbn 82-529-2737-8

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg