Etiopisk guereza er en primatart i dyreapefamilien. Den tilhører gruppen svarthvite kolobusaper i underfamilien bladaper.

Etiopisk guereza har en praktfull, svart pels med en kappe av lange, hvite hår og rikt behåret hvit hale. Kroppslengde 45–70 cm, halelengde 52–90 cm og vekt 5,4–14,5 kg. Den lever i skogområder og tresavanner, hvor de holder sammen i flokker på opptil 20 dyr, med en enkelt voksen hann i hver. Den forekommer gjennom Sentral-Afrika og i flere isolerte områder i Øst-Afrika.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.