Tørket og fersk estragon av . Begrenset gjenbruk

estragon

Estragon Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /KF-arkiv ※.

Estragon er en flerårig urt i kurvplantefamilien.

Faktaboks

uttale:
estragˈon
også kjent som:
Artemisia dracunculus

Den er en 50–100 centimeter høy, slank plante med smale blad, som er rik på eterisk olje.

Estragon finnes i Øst-Europa, Asia og Nord-Amerika og dyrkes stundom i Norge som krydderplante, hvor den finnes av og til forvillet. Den har flere kultivarer, blant annet fransk estragon og russisk estragon, hvorav den siste er mest hardfør og har grovest blader.

Estragon har en anislignende smak og passer til kylling, fisk og egg. Den brukes blant annet som smakstilsetning i dressinger, eddik og sennep.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg