Engelskkarse er en art i korsblomstfamilien som dyrkes som grønnsaks- og krydderplante i Storbritannia og i middelhavslandene.
Faktaboks
- Også kjent som
- engelsk watercress ofte kalt brønnkarse
- Vitenskapelig navn
- Nasturtium officinale
- Beskrevet av
- Robert Brown
- Fremmedartstatus i Norge
- LO – Lav risiko
Engelskkarse har runde, saftige blad med en litt skarp smak, brukes som krydder i salater, grønnsaks- og kjøttretter. Den kalles ofte noe feilaktig for brønnkarse, men det navnet er forbeholdt Rorippa palustris. Engelskkarse finnes forvilla i Norge noen få steder (Stavanger, Kristiansund, Lier og Askim).
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.