Endivie, ett- til toårig art i kurvplantefamilien. Inntil meterhøy plante som ved grunnen har glatte, tannete eller krusete blad og blå blomster. Dyrkes i gartnerier til salat i flere varieteter. Aromatisk og ganske bitter smak.

Kruset endivie, kalt krusendivie eller friséesalat, C. endivia var. crispum, har åpne rosetter av smale, krusete og sterkt flikete blad med spisse tupper.

Bredbladet endivie, kalt escarole eller eskaroll, C. endivia var. latifolium, har tette rosetter av brede, tykke, nesten helrannede blad som blekes ved sammenbinding. Spesielt god holdbarhet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.