elektronisk adgangskontroll

Elektronisk adgangskontroll, betegnelse på systemer som kontrollerer personers adgang til bygninger eller rom i bygninger ved hjelp av elektronisk utstyr.

Det finnes mange varianter av slike systemer. En vanlig form for adgangskontroll har følgende virkemåte: Ved hver dør som omfattes av systemet, finnes en terminal som kan styre dørlåsen. Denne terminalen har en kortleser og et talltastatur. Hver person som skal ha adgang, har et magnetkort (nøkkelkort) og en personlig kode (PIN-kode). For å åpne døren, må personen trekke kortet gjennom kortleseren og taste inn sin personlige kode. Systemet kontrollerer hvorvidt personen skal ha adgang og åpner eventuelt dørlåsen. Terminalene vil vanligvis være knyttet til en sentral datamaskin, der det registreres hvem som skal ha adgang til hvilke områder.

En naturlig utvikling av elektroniske adgangssystemer vil være at personene identifiseres på annen måte enn ved nøkkelkort og personlig kode, f.eks. ved hjelp av stemme, fingeravtrykk eller videokamera.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg