En elektronisk faktura (eFaktura) er en faktura som sendes direkte til betalerens nettbank. Herfra kan den betales uten at fakturaens beløp, betalingsmottaker, forfallsdato og KID-nummer må tastes inn av betaleren først. Denne informasjonen blir lastet inn i nettbanken automatisk.

Faktaboks

Også kjent som

elektronisk faktura

I 2020 ble det sendt 163,9 millioner eFaktura fra bedrifter til personkunder, en vekst på 17 prosent fra 2019. Ved utgangen av 2020 var det registrert 37,4 millioner avtaler med privatpersoner om å motta regninger som eFaktura. Veksten for eFakturatjenester er på et stabilt høyt nivå og har blitt spesielt høy etter at eFaktura ble koblet til Vipps i 2019.

eFaktura kan kombineres med AvtaleGiro slik at eFakturaen også betales automatisk. Både mottakeren og betaleren må ha avtale med banken for at det skal kunne gjennomføres en direkte debitering ved bruk av eFaktura.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg