Dørslag av ståltråd.
Av .
Lisens: CC BY 2.0
Dørslag av fortinnet jernblikk.
Dørslag av fortinnet jernblikk.

Dørslag er et kjøkkenredskap som brukes til å skylle mat, sile faste stoffer fra væsker eller sålde (sile) noe gjennom.

Faktaboks

Etymologi
av nedertysk dör, ‘gjennom’, og slag

Dørslaget består vanligvis av et perforert, rundt kar med håndtak på siden. Det kan være laget av metall, ståltråd, plast, keramikk eller annet.

Man bruker gjerne et dørslag for å skille kokevannet fra grønnsaker eller spagetti. Maten blir da samlet opp i dørslaget. Det kan også brukes hvis man ønsker å mose noe til en finere masse. Ved ysting kan man bruke et dørslag til å øse opp ostemassen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg