dyret i åpenbaringen

Artikkelstart

I Det nye testamentet fortelles det om et dyr som stiger opp fra havet og er den jordiske representasjonen av dragen, det vil si Satan (Johannes' åpenbaring, kapittel 13). Egentlig nevnes to dyr:

1) Dyret som symboliserer den undertrykkende verdensmakt (Romerriket). Henvisningen til Dyrets tall, 666 kan tyde på at dyret er bilde på en bestemt keiser, selv om det ikke er mulig å si med sikkerhet hvem. Dyrets merke er det merket (enten dyrets merke, eller tallverdien av bokstavene i navnet) som makten krever at alle skal bære for å kunne kjøpe og selge, og som står i motsetning til Guds segl.

2) Dyret som symboliserer den falske profet, som forfører folk til å tilbe det første dyret. Denne symbolbruken har hatt lang virkningshistorie, og er blitt til faste språklige uttrykk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Hallvard Sandvik

Dyret er utan tvil keisar Nero, som drap tusenvis av kristne over heile romarriket. Apostelen Johanes som truleg har skrive openbaringsboka i bibelen, brukte denne koden 666 for Nero, fordi det var dødsstraf for å kritisere keisaren. Mange amerikanske sekter misbrukar den heilage skrifta og lyg at det er den katolske Kjyrkja og paven som er dyret 666.

svarte Anne Grete Nilsen

Hei.<br />Takk for kommentaren. <br />Fagmedarbeideren vil se på dette så snart han får anledning.<br />Vennlig hilsen<br />Anne Grete Nilsen

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg