Dvergdykker, fugleart i dykkerfamilien. Ca. 25 cm lang, mørkebrun med lys underside, rødbrune kinn og hals og gulgrønn nebbrot. Vekt ca. 100–300 g. I vinterdrakt lysere med hvit strupe og gul hals. Den minste av våre lappedykkere. Utbredt i Sør- og Mellom-Europa og østover gjennom det sørlige Asia til Japan og Ny-Hebridene, foruten gjennom hele Afrika sør for Sahara. Hekker sparsomt i tre ulike deler av Norge: i Østlandsområdet, på Sørvestlandet og i Møre og Romsdal. Påtreffes også andre steder i kystområder i Sør-Norge det meste av året. Norske fugler er trekkfugler, men trekkveiene er dårlig kartlagt. Ses imidlertid ofte også vinterstid.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.