driftsleder (elektriske anlegg)

Artikkelstart

Driftsleder er en person som er ansvarlig for drift og vedlikehold av elektriske anlegg for produksjon, overføring og fordeling av elektrisk kraft i elektrisitetsforsyningen og andre større industrianlegg. Driftsleder har ansvar for at virksomheten organiserer elsikkerhetsarbeidet på en trygg og etterprøvbar måte for de høyspente anleggene til virksomheten. Driftsleder må likevel ikke forveksles med fagansvarlig eller installatør.

Faktaboks

Også kjent som

sakkyndig driftsleder (tidligere betegnelse)

Det stilles ingen formalkrav til kompetanse for driftsleder, annet enn at vedkommende skal være skikket for ansvaret. Å være driftsleder trenger ikke å være en stilling, det er noe man er utpekt til å være av virksomhetens eier.

Sakkyndig driftsleder

Driftsleder ble tidligere kalt sakkyndig driftsleder. Begrepet er ikke lenger i bruk i gjeldende forskrift om kvalifikasjonskrav for fagfolk i elektroforetak. Alle virksomheter som eier eller drifter høyspenningsanlegg, skal utpeke en driftsleder i henhold til bestemmelsene i Forskrift om sikkerhet ved arbeid i, og drift av elektriske anlegg § 6.

Les mer i Store norske leksikon

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg