Dorkasgaselle, ørkengaselle, Gazella dorcas, partået klovdyrart i oksefamilien. Skulderhøyde 50–65 cm. Har avflatet horn som er noe bøyd i spissen. Lysebrun til rødbrun av farge, mørkere langs sidene og hvit under buken. Har tydelige striper i fjeset. Lever i steinrike ørkenområder i den nordlige delen av Afrika.