Dobbelbock er et undergjæret øl som er en sterk variant av bokkøl. Alkoholstyrken er mellom 6,5 og 7,8 volumprosent. Det brygges også sterkere varianter enn det som er riktig i definisjonen av øltypen. Når «dobbel» brukes, er det en betegnelse på at det er en sterkere variant. Sterk bokkøl benyttes også som navn på denne ølsorten. Ølet er av tysk opprinnelse og ble først brygget av italienske munker i Bayern.
Det typiske norske juleølet på Vinmonopolet har tradisjonelt vært varianter av bokkøl, og gjerne da sterke varianter som dobbelbock. De store bryggerieriene holder fast ved denne tradisjonen, mens mikrobryggeriene ofte utfordrer disse tradisjonene.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.