En viss dag, bestemt etter dens rekkefølge av dager i måneden eller året (i middelalderlige latinske dokumenter skrev man i underskriften gjerne datum (dvs. gitt, utferdiget) ... og deretter tids- og stedsangivelse; derav har betydningene 2 og 3 utviklet seg).

Den internasjonale standardiseringsorganisasjon (ISO) har bestemt at datoer skal skrives med «fallende sifferserie». Sifferserien 1995-08-06 betyr således 6. august 1995. Metoden vil lette arkiveringsarbeid og er tatt i bruk i en rekke internasjonale organisasjoner. Det anbefales bindestrek mellom siffergruppene og ikke punktum, for å unngå misforståelser. Det er tatt sikte på å innføre den nye standarden over hele verden. Fra norsk side er det foreløpig ikke tatt skritt for å innføre nyordningen, bl.a. fordi det allerede innarbeidede personnummersystemet bygger på det motsatte prinsippet.

Fra 1. januar 1973 er det også fastlagt at mandag skal være ukens første dag. Uke 1 av et år blir den første uken som inneholder fire dager eller mer av det nye året; uke 1 kan derfor begynne mandag 29. desember.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.