En viss dag, bestemt etter dens rekkefølge av dager i måneden eller året (i middelalderlige latinske dokumenter skrev man i underskriften gjerne datum (dvs. gitt, utferdiget) ... og deretter tids- og stedsangivelse; derav har betydningene 2 og 3 utviklet seg).

Den internasjonale standardiseringsorganisasjon (ISO) har bestemt at datoer skal skrives med «fallende sifferserie». Sifferserien 1995-08-06 betyr således 6. august 1995. Metoden vil lette arkiveringsarbeid og er tatt i bruk i en rekke internasjonale organisasjoner. Det anbefales bindestrek mellom siffergruppene og ikke punktum, for å unngå misforståelser. Det er tatt sikte på å innføre den nye standarden over hele verden. Fra norsk side er det foreløpig ikke tatt skritt for å innføre nyordningen, bl.a. fordi det allerede innarbeidede personnummersystemet bygger på det motsatte prinsippet.

Fra 1. januar 1973 er det også fastlagt at mandag skal være ukens første dag. Uke 1 av et år blir den første uken som inneholder fire dager eller mer av det nye året; uke 1 kan derfor begynne mandag 29. desember.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.