Consommé er en klar buljong som serveres som kald eller varm suppe, som regel til middag og ved begynnelsen av måltidet. Vanlig garnityr er tynt skåret kjøtt, vermicelli, grønnsaker, beinmarg, posjert egg, revet ost, krutonger eller ravioli og urter.
Basisen i en consommé er vanligvis en kraft kokt av okse eller høns, men den kan også lages fra fisk, skalldyr eller vilt. Kraften klares både ved nøye tilberedning og med eggehvite før den siles. Dobbelconsommé lages ved å redusere en vanlig consommé til en enda kraftigere suppe, eller ved å koke en ny runde kraft på den første buljongen.
Consommé kan tyknes til en rikere suppe med stivelse, eggeplomme eller fløte.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.