Chili, som tradisjonelt kalles chili con carne i Norge, er en kjøttstuing som vanligvis inneholder løk, chili-pepper av ulike slag og kjøtt. Ofte inneholder den også bønner og tomater, men det er ikke uvanlig at hardnakkede chili-fans har sterke meninger på dette punktet. Chili er inspirert av mexicanske stuinger, men hører definitivt med i tex-mex tradisjonen.
Det er vanlig å finne chili-matlagingskonkurranser i de sørvestlige delstatene, spesielt Texas, New Mexico og Colorado. Man vil finne svært ulike chili-stiler i disse delstatene. Chili-elskere i Texas vil for eksempel insistere på at chili skal være uten bønner, mens New Mexico er kjent for sin grønne chili. Chili etter Cincinatti-stil har et sterkt innslag av kanel.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.