Charrua var en gruppe søramerikanske indianerstammer som på 1600-tallet bebodde et område tilsvarende det nåværende Uruguay.

Deres språk antas å ha tilhørt makro-panoa-gruppen innenfor ge-pano-carib phylum. Charrua levde av jakt og sanking. De mange stammene, som var noe forskjellige i kulturform og dialekt, var inndelt i grupper på ca. 100 medlemmer fordelt på 8–12 familier. Alle voksne menn, familieoverhodene, utgjorde gruppens råd.

Etter europeernes ankomst konsentrerte charrua seg om jakt på forvillet kveg. Samtidig kom de i konflikt med innvandrerne, og selv om de aldri var særlig tallrike, utgjorde de likevel i 300 år en stadig trussel mot de hvite. Etter blodige kamper døde de ut ca. 1830.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.