Caddie, i golf assistenten til en spiller. Caddien bærer eller kjører køller og annet utstyr, ivaretar oppgaver som renhold av ball, holder markeringsflagg, har gode kunnskaper om avstander og utfordringer på banen og gir spilleren moralsk og praktisk støtte.

Tradisjonelt går såvel spiller som caddie rundt banen, caddien bærer bagen med køller og annet utstyr. Denne formen er den eneste godkjente i profesjonell golf (PGA og LPGA). I tillegg til en fast lønn vil caddien få en fast prosent av spillerens premiepenger. Ofte er dette avhengig av resultat, og et vanlig honorar er 10% ved seier, 7% hvis spiller greier cutten (dvs. kvalifiserer seg til de to siste dagene av en firedagers turnering) og ellers 5%.

Ved svært mange golfklubber utenfor Europa er det vanlig å benytte caddie også ved amatør- og selskapsspill. Som oftest kjører da spiller og caddie rundt banen i golfbil, oppgavene til caddien er de samme og de betales en fast pris - som varierer stort - for sine tjenester. I Norge er bruk av caddie begrenset til viktige turneringer og stort sett fraværende i selskapsgolf.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.