bygningsråd

Artikkelstart

Bygningsråd, tidligere kommunalt organ. Til bygningsrådets oppgaver hørte å avgjøre søknad om byggetillatelse, føre kontroll med byggearbeid, besiktige det ferdige arbeid og utstede ferdigattest.

I 1993 ble plan- og bygningsloven av 14. juni 1985 endret, slik at bygningsrådets oppgaver ble lagt til kommunen. I samtlige kommuner ble det opprettet et lovpålagt fast utvalg for plansaker som i stor grad tilsvarer det tidligere bygningsrådet.

Med den nyeste plan- og bygningsloven fra 27. juni 2008 er plikten til å opprette faste utvalg for plansaker bort. Etter dagens lov § 3-3 følger det at kommunen oppretter de utvalg og treffer de tiltak som finnes nødvendig for gjennomføring av planleggingen. Kommunen kan derved organisere arbeidet slik den selv finner mest hensiktsmessig. I praksis innebærer dette at kommunen kan bestemme selv om de vil beholde det faste utvalget for plansaker, eller legge oppgavene til et annet kommunalt organ.

Navnet på tidligere faste utvalg for plansaker har vært varierende fra kommune til kommune: «Teknisk styre», «Kommuneplanutvalget», «Råd for utvikling og teknisk drift» osv.

Eksterne lenker

Plan- og bygningsloven § 3-3 (Lovdata)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg