bustadoppføringslova

Artikkelstart

Bustadoppføringslova (lov 13. juni 1997 nr. 43 om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m.) gjelder avtaler mellom forbrukere og profesjonelle entreprenører om oppføring eller full ombygging av nye eierboliger eller fritidsboliger. Loven gjelder også for avtaler knyttet til eierseksjoner og borettslagsandeler.

Faktaboks

Også kjent som
buofl.

Loven gjelder bare i de tilfeller eierboligen/fritidsboligen ennå ikke er påbegynt oppført når avtalen inngås, eller oppføringen ennå ikke er fullført. Er boligen/fritidsboligen ferdig oppført, gjelder avhendingslova.

Foruten avtaler som kun gjelder oppføring av eierbolig/fritidsbolig, får loven også anvendelse på avtaler som både regulerer kjøp av grunn og oppføring av bolig på grunnen, forutsatt at arbeidet som entreprenøren skal stå for ennå ikke er fullført på avtaletiden. Avtaler som bare gjelder kjøp av grunn, reguleres av avhendingslova.

Mens bustadoppføringslova gjelder avtaler om nye boliger/fritidsboliger, regulerer avhendingslova avtaler som omhandler brukte boliger.

Foruten avhendingslova, grenser bustadoppføringslova også opp mot håndverkertjenesteloven. Begge lovene gjelder arbeid som utføres på/med fast eiendom. Forskjellen er at mens bustadoppføringslova regulerer selve oppføringen av boligen/fritidsboligen, regulerer håndverkertjenesteloven arbeid (reparasjon, vedlikehold, installasjon, ombygging med mer) som utføres på fast eiendom etter at bygningene på eiendommen er oppført.

Bustadoppføringslova består av 11 kapitler og har blant annet regler som stiller krav til entreprenørens ytelse (kapittel II), og regler som bestemmer når denne ytelsen er forsinket (kapittel III) eller mangelfull (kapittel IV). Loven har videre blant annet regler om forbrukerens rett til å avbestille ytelsen (kapittel VI) og regler om utenrettslig tvisteløsning (kapittel X).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg