Bustadoppføringslova (lov 13. juni 1997 nr. 43 om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m.) gjelder avtaler mellom forbrukere og profesjonelle entreprenører om oppføring eller full ombygging av nye eierboliger eller fritidsboliger. Loven gjelder også for avtaler knyttet til eierseksjoner og borettslagsandeler.

Loven gjelder bare i de tilfeller eierboligen/fritidsboligen ennå ikke er påbegynt oppført når avtalen inngås, eller oppføringen ennå ikke er fullført. Er boligen/fritidsboligen ferdig oppført, gjelder avhendingslova.

Foruten avtaler som kun gjelder oppføring av eierbolig/fritidsbolig, får loven også anvendelse på avtaler som regulerer både kjøp av grunn og oppføring av bolig på grunnen, forutsatt at arbeidet som entreprenøren skal stå for ennå ikke er fullført på avtaletiden. Avtaler som bare gjelder kjøp av grunn, reguleres av avhendingslova.

Mens bustadoppføringslova gjelder avtaler om nye boliger/fritidsboliger, regulerer avhendingslova avtaler som omhandler brukte boliger.

Foruten avhendingslova, grenser bustadoppføringslova også opp mot håndverkertjenesteloven, som regulerer arbeid (reparasjon, vedlikehold, installasjon, ombygging med mer) som utføres på fast eiendom etter at bygningene på eiendommen er oppført.

Bustadoppføringslova har blant annet regler som stiller krav til entreprenørens ytelse, og regler som bestemmer når denne ytelsen er forsinket eller mangelfull.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.