buskhund

Buskhunden er den mest sosiale av de Sør-Amerikanske hundedyrene.
.
Lisens: CC BY SA 4.0

Artikkelstart

Buskhund er en rovdyrart i hundefamilien. Den er langstrakt og kortbent med butt snute, små ører, små øyne og kort hale. Skulderhøyden er på 20-30 cm og vekten 4-10 kg. Pelsen er mørkebrun på kroppen og rødbrun på hodet og rundt nakken. Buskhunden lever i små familiegrupper på 2-12 dyr.

Faktaboks

Også kjent som
Speothos venaticus

Buskhunder jakter og spiser pattedyr som flodsvin, pakaer, gullharer og beltedyr. De er gode svømmere og tærne er delvis forbundet med svømmehud. Arten lever nær elver, ofte i regnskog. Den finnes i Mellom-Amerika og nordlige deler av Sør-Amerika. Arten er oppført som nær truet på rødlisten til den internasjonale naturvernunionen (IUCN).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg