bulkskip

Ultramax bulkcarrieren Fermita er bygd i 2020 og eies av Ugland-rederiet i Grimstad.

Artikkelstart

Bulkskip er et skip uten mellomdekk som anvendes for transport av løse bulklaster som for eksempel malm, mineraler, kunstgjødsel, korn og kull.

Faktaboks

Også kjent som

engelsk bulk carrier

Bulkskip finnes i en rekke størrelseskategorier fra små kystskip helt opp til de største interkontinentale skip på over 400 000 dødvekttonn. Dette er de viktigste kategoriene:

Mini bulk

Mini bulk er små bulkskip fra 200–300 dødvekttonn og opp til rundt 24 000 dødvekttonn. De brukes i kystfart og nærskipsfart, for eksempel langs norskekysten eller mellom Norge og kontinentet eller Baltikum. De minste er ofte utstyrt med gravemaskin til lasting og lossing mens mange av de større i segmentet har kraner med grabber. Disse skipene frakter stein, sand og grus, tømmer, korn, kunstgjødsel og ulike råvarer til industrien.

Handysize

Handysize er bulkskip i størrelsen mellom 24 000 og 35 000 dødvekttonn. De brukes i oversjøisk fart og gjerne til mindre havner der de største bulkskipene blir for store. Ofte er de utstyrt med kraner for lasting og lossing. Lastetyper kan være stål, jernmalm, kull, sement, kunstgjødsel, korn og ulike mineraler.

Supramax

Supramax er en type bulkskip som har vært særlig populære etter år 2000. I størrelse er de mellom 50 000 dødvekttonn og opp til vel 60 000 dødvekttonn. Disse skipene er svært fleksible med egne laste- og lossekraner og er ofte såkalte open hatch, det vil si at lukeåpningen er like stor som lasterommet.

Ultramax

Dette er bulkcarriere av middels størrelse, og gjerne mellom 60 000 og 65 000 dødvekttonn. Det vil si litt større enn supramax-skipene. Mange av skipene i denne klasen er utsdtyrt med egne kraner, og de som er bygd etter år 2010 er ofte såkalte eco-skip med skrog som gir lite motstand i sjøen og fremdriftsmaskineri med lavt drivstofforbruk.

Panamax

Panamax bulkskip er konstruerte for å kunne gå gjennom slusene i Panamakanalen og er derfor maksimalt 32,2 meter brede og kan ikke være over 80 000 dødvekttonn. Panamax-skipene frakter i hovedsak korn, kull og jernmalm fra amerikanske havner.

Capesize

Capesize er bulkskip på mellom 80 000 og 200 000 dødvekttonn og som er for store for Panamakanalen og derfor må gå rundt Afrika og Kapp det gode håp. Det er få havner i verden som kan ta i mot så store skip.

Suezmax

Suezmax er bulkskip som kan gå gjennom Suezkanalen og med en maksimal bredde på 21,95 meter.

Kamsarmax

Kamsarmax er bulkskip med en maksimal lengde på 229 meter og på rundt 82 000 dødvekttonn som er de største som kan laste i malmhavnen Kamsar i Ekvatorial-Guinea i Afrika.

Newcastlemax

Newcastlemax er capesizeskip på rundt 185 000 dødvekttonn og med maksimal bredde på 47 meter som er de største skipene som kan laste i malmhavnen Newcastle i Australia.

Very Large Bulk Carrier (VLBC)

VLBC er de aller største bulkskipene på mer enn 270 meter lengde og med en dødvektstonnasje fra 180 000 tonn og opptil 400 000 tonn. De største har en dypgående på over 20 meter fullt lastet. Svært få havner kan ta i mot disse gigantskipene og de blir vanligvis bygd for kun å gå med jernmalm mellom to spesifikke havner, for eksempel mellom Brasil og Kina.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg