Bulgarias tidligere posisjon som et av verdens ledende eksportland av vin, har blitt noe svekket de siste årene, akkurat som produksjonen også har gått noe tilbake. I 2004 var den på 1,9 mill. hl mot 4 mill. hl 5 år tidligere. Den tidligere eksportsuksessen ble tilskrevet nyplantninger av typiske «franske» druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay og Sauvignon Blanc, dessuten gunstige priser, mens tilbakegangen skyldes vanskeligere markedsforhold. Landet er inndelt i 5 hovedregioner for vin: Donau, østlige Svartehavsregion, Stara Planina, Kharsovo og Khaskovo.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.