brunkinnskogtrost

Brunkinnskogstrost om våren i Ontario, Canada.
Brunkinnskogstrost
Av /Shutterstock.

Artikkelstart

Brunnkinnskogtrosten er en fugleart i familien troster. Den ligner en liten måltrost, men har mørkere kinn og en lys gulbrun øyering. Den er 16-20 cm stor.

Faktaboks

Også kjent som

Catharus ustulatus

erngelsk: swainson`s trush

Brunkinnskogtrosten hekker i Canada, Alaska og det nordvestlige delen av det øvrige USA. Den er observert fem ganger i Norge, i perioden 1974 til 2019. Alle funn er gjort i september og oktober på Utsira i Rogaland. Dette er fugler som under trekket har blitt tatt av vinden og ført over til Europa.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg