brunhodetrupial

Brunhodetrupial
Brunhodetrupial, Molothrus ater, hannfugl om våren.
Brunhodetrupial
Av /Shutterstock.

Artikkelstart

Brunhodetrupial er en fugleart i trupialfamilien.

Faktaboks

Uttale
brunhodetrupiˈal
Også kjent som
engelsk: brown-headed cowbird
Vitenskapelig navn
Molothrus ater
Beskrevet av
(Boddaert, 1783)

Den er en liten svarttrost-lignende fugl med kort, finkeaktig nebb. Hannen er svart med brunt hode, mens hunnen er ensfarget gråbrun.

Brunhodetrupialen er en vanlig hekkefugl over det meste av Nord-Amerika fra de sørlige deler av Canada til det nordlige Mexico.

Den ble påtruffet tilfeldig for første gang i Norge på Jomfruland i juni 1987.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

brunhodetrupial
Molothrus ater
Artsdatabanken-ID
4290
GBIF-ID
2484391

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg