Brennsnut er en tradisjonell norsk kjøttsuppe som særlig er kjent fra Sunnmøre, men som spises flere steder i landet. Det er en klar suppe der krafta gjerne er kokt på knoke av fenalår, rester av pinnekjøtt eller ferskt kjøtt. Kjøttpølse i biter er også aktuelt. Grønnsaker, erter og byggryn er vanlige ingredienser i suppa.
Faktaboks
- Også kjent som
-
også brendsnut, brennesnute, brennsnute
Det finnes mange ulike oppskrifter på brennsnut, med varierende forslag til ingredienser og framgangsmåte.
Kommentarer (2)
skrev Torbjørn Frost Widnes
Tillegg til det eg skreiv i forslag til endring:
Brendsnut burde vere normert form, sjå det eg skreiv der. Brennesnute har eg aldri verken sett eller høyrt på Sunnmøre. Mange skriv "brennsnut" fordi d-en har blitt nærast stum, men e-en er alltid open! Difor kan det ikkje vere brenn. Det er brend, med nærast stum d.
svarte Anne Eilertsen
Hei, og takk for innspillet! Søk hos Nasjonalbiblioteket viser at brennesnute har blitt brukt mye skriftlig tidligere, mens brennsnut er det vanligste nå. Jeg endret derfor oppslagsordet.
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.