brems – tvangsmiddel for hester

Brems, tvangsmiddel for urolige hester som gjør motstand ved veterinærbehandling, tannbehandling e.l. Bremsen består av en snor, som ved hjelp av en trepinne snøres rundt hestens overleppe. Den brukes i korte tidsintervall på 20-30 sekunder. Overleppen masseres opp mellom hver gang for god blodtilførsel. Brems skal bare brukes av profesjonelle når hesten er urolig på en slik måte at den blir farlig for omgivelsene, for eksempel ved førstehjelp eller akutt behandling. Brems må absolutt ikke brukes i stedet for vanlig tilvenning eller trening av hesten og må begrenses til et absolutt minimum da overleppen kan ta skade.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

3. januar 2017 skrev Kristin Skjæringrud

Hei! Du skriver at bruk av brems ikke lenger er lovlig i Norge, noe jeg håper stemmer. Hvor kan jeg finne mere info som bekrefter dette?

9. januar 2017 svarte Odd Vangen

Hei Kristin Skjæringrud
Takkf ro spørsmålet.
Jeg har trod at det var absolutt forbudt , men så viserd et seg, at dette gjelder "vanlig behandling v trening, innkjøring etc etc". Det er altså ikek forbudt å bruke brems for eksempel ved førstehjelp eller akutt behandling.
Så er det nok noen grensetilfeller, som Mattilsynet, som forvalter dyrevernlov og forskrifter, må ta detaljene på.
Men jeg har rettet teksten så den blir mer korrekt. Takk for ditt innspill.
Subjektivt deler jeg ditt syn. I dag bør en i stedet kunne bruke beroligende midler i de tilfelle hvor brems fortsatt er tillatt.-

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.