brednebber

Mindanaobrednebb (Eurylaimus steerii), Filippinene.
Av /Flickr Group.
Lisens: CC BY SA 2.0

Artikkelstart

Brednebber er en fuglefamilie i ordenen spurvefugler. Den omfatter femten arter fordelt på åtte slekter i Afrika og Sørøst-Asia.

Faktaboks

Også kjent som
Eurylaimidae

Den har kraftig og bredt nebb. Føttene er korte, og tredjetåen og fjerdetåen er sammenvokst i halvparten av deres lengde. Kroppslengden er 13 til 30 centimeter.

Brednebber betraktes som den mest primitive familien av spurvefugler og er trolig en relikt av en større og mer utbredt gruppe. Fuglene lever hovedsakelig av insekter som fanges i flukt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg