Borsj

Borsj er ei suppe av raudbete og kål som har opphavet sitt på ukrainsk område. Suppa er svært populær i det austlege Europa, særleg i Ukraina, Russland, Belarus og Polen. I Polen blir suppa kalla barszcz. Ho blir kokt på grønsaker, kjøt og salo (feitt frå den øvre delen av svineryggen). Raudbetane gir borsjen ein djupraud farge.

Faktaboks

Uttale

bårsjtsj

Også kjend som

borsjtsj

Suppa blir som oftast tilsett rømme (smetana) og stykke av kjøt eller pølse. Ein variant av borsj blir servert kald om våren og sommaren – då blir suppa kalla kholódnik. Mange, særleg i Ukraina, et salo til borsjen.

Les meir i Store norske leksikon

Kommentarar

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logga inn for å kommentere.

eller registrer deg