boggi

Toakslet boggi av belgisk fabrikat.

Av /Store norske leksikon ※.

Artikkelstart

Boggi er betegnelse på bevegelig, svingbart hjulunderstell for vogner med banedrift (jernbanevogner, T-banevogner og trikker) og er festet i endene av vognen.

Faktaboks

Uttale
bˈågi
Etymologi

En boggi har vanligvis to tettstilte hjulpar, noen ganger tre hvis vognvekten med last blir for stor for banens akseltrykk, og den føyer seg under kjøringen bedre etter kurvene i sporet enn en hjulaksel som er stivt forbundet med vognen. Lokomotiver har vanligvis boggier, to- eller treakslede, der akslene er motortilkoblede drivaksler. Vogner utstyrt med boggier (boggivogner) får en roligere og mer behagelig gang, yter mindre motstand i kurver, kan bygges lenger og har større bæreevne. Hver aksel har også vertikal fjæring. Leddede sporvogner, T-banevogner og motorvogntog har gjerne en boggi som bindeledd mellom vognene i tillegg til en boggi i styrevognene, første og siste vogn i togene.

Boggi på trailere, tilhengere og biler

Boggi benyttes også om flerakslet bakstell på lastebiler (trailere), samt om biltilhengere, campingvogner og lignende med to eller flere hjulaksler. Mer korrekt hadde det antakelig vært å benytte uttrykk som «to bæreaksler», for selv om disse har tettsittende bæreaksler er de ikke en boggi i ordets opprinnelige betydning.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Roy Toralf Budmiger

"...enn en hjulsats som er stivt forbundet med hjulkassen." gir ikke helt mening. "Hjulkasse" er ikke definert, men assosieres for min del med hjulskjermer. Slike vil på skinnegående materiell som regel være festet tett til hjulene og følge boggiens bevegelser. En annen mulig tolkning av "hjulkasse" er det åpne rommet boggien beveger seg i, hvilket kunne gi mening. Men skinnegående materiell er ofte ikke utført med et slikt rom, eksempelvis godsvogner. "Overstell" er her heller ikke definert, men er forståelig om man tolker understell riktig. Jeg vil foreslå at man presiserer at overstell er kjøretøyets hovedramme, inkludert vognkasse/karosseri.

En bedre generell beskrivelse av boggi vil etter min mening være at det er en ramme med hjul (understell) som er separat og uavhengig av kjøretøyets hovedramme. På skinnegående materiell er denne som regel svingbar for å oppnå de egenskaper som beskrives, men må også ha tilstrekkelig bevegelighet vertikalt (hvis det var helt stivt ville det spore av). På veikjøretøyer er boggien ofte utført som to aksler med felles oppheng i chassis. Men akslene kan også være helt separate, og faller da utenfor den opprinnelige definisjonen av ordet boggi, men følger Vegdirektoratets definisjon om boggi som to tettsittende aksler med avstand mindre enn 1,8 meter.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg