Blomkål. Av /Opplysningskontoret for frukt og grønt. Begrenset gjenbruk

blomkål

Blomkål.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Blomkål er en varietet av kål med kjøttfulle, kompakte blomsterstander, som danner blomkålhodet. Den vanligste formen er hvit eller kremfarget, men den finnes også i røde eller grønne varianter.

Faktaboks

Også kjent som
Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis

Blomkål spises rå, kokt, frityrstekt eller gratinert. Blomkål inneholder cirka 57 milligram vitamin C, 358 milligram kalium, 2,6 gram kostfiber, 92 prosent vann, 0,2 gram fett og 87 kilojoule tilført energi per 100 gram spiselig vare.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg