Global produksjon av blomkål, 1961-2021

1961 3390927
1962 3085923
1963 3360849
1964 3595442
1965 3601931
1966 3794557
1967 4017667
1968 4085830
1969 4312122
1970 4318544
1971 4342579
1972 4474667
1973 4490127
1974 4786850
1975 4756297
1976 4893407
1977 5096375
1978 5453098
1979 5544532
1980 5937327
1981 6287642
1982 6555852
1983 6748897
1984 6945174
1985 7437931
1986 7662519
1987 8141856
1988 8656266
1989 8872193
1990 9687862
1991 9560031.88
1992 10994870.39
1993 10667645.66
1994 12203658.41
1995 12663974.79
1996 13926223.71
1997 14554982.73
1998 14404773.68
1999 15004272.01
2000 15967406.37
2001 15985743.98
2002 16717552.79
2003 17390626.11
2004 17940242.31
2005 17536011.18
2006 18769578.51
2007 19334736.95
2008 19945861.29
2009 20871619.53
2010 21264596.01
2011 21995567.31
2012 22685582.43
2013 23418529.59
2014 24406361.75
2015 24325413.9
2016 24443903.15
2017 25317737.78
2018 25342396.69
2019 25692502.75
2020 25559104.69
2021 25843741.37
Kilde: FAOSTAT

Blomkål.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Blomkål er en varietet av kål med kjøttfulle, kompakte blomsterstander, som danner blomkålhodet. Den vanligste formen er hvit eller kremfarget, men den finnes også i røde eller grønne varianter.

Faktaboks

Også kjent som
Brassica oleracea convar. botrytis var. botrytis
Vitenskapelig navn
Brassica oleracea var. botrytis
Beskrevet av
Carl von Linné
Årlig global produksjon
25,8 millioner tonn (2021). Totalproduksjon av blomkål og brokkoli
Årlig norsk produksjon
11 200 tonn (2021). Totalproduksjon av blomkål og brokkoli

Blomkål spises rå, kokt, frityrstekt eller gratinert. Blomkål inneholder cirka 57 milligram vitamin C, 358 milligram kalium, 2,6 gram kostfiber, 92 prosent vann, 0,2 gram fett og 87 kilojoule tilført energi per 100 gram spiselig vare.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

blomkål
Brassica oleracea var. botrytis
Artsdatabanken-ID
164086
GBIF-ID
3042854

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg