Blodappelsin
Blodappelsin, også kalt rød appelsin, er en rød variant av vanlig appelsin

Blodappelsin er en varietet av appelsin med rødt fruktkjøtt.

Faktaboks

Også kjent som
Citrus x aurantium, Citrus sinensis var. sanguinea, rød appelsin

Blodappelsin har oppstått ved mutasjon av vanlig appelsin, trolig på 1600-tallet på Sicilia. Rødfargen skyldes antocyaniner som er vanlige fargestoffer i blomster og frukter, men uvanlige blant sitrusfrukter.

Fargen utvikles best ved en kombinasjon av kalde vinternetter og milde dager. Blodappelsinenes smak har toner av bringebær og jordbær. De moderne kulturformene Sanguinello, Moro og Tarocco regnes som de beste.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg