blekrev

Blekrev er en art i hundefamilien. Den er blant de minste revene i slekten Vulpes, med en veldig blek pelsfarge.

Faktaboks

Også kjent som

Vulpes pallida

Beskrivelse

Blekrevens kroppslengde er 38-55 cm, halelengden er 23-29 cm, og den veier 2-3,6 kg. Pelsfargen er blekt gråbrun («sandfarget»), med litt rødlige føtter og svart haletipp. Buken er lysere enn ryggen. Pelsen er kort og tynn. Blekreven mangler svarte streker på snuten.

Levevis

Blekreven lever i tørre omgivelser sør for Sahara, i ørken og halvørken. Dessuten er den utbredt litt sørover til frodigere savanne. Den spiser antakelig mye frukt og bær, samt annen vegetasjon. Den spiser også smågnagere, fugler, øgler og virvelløse dyr. Den er nattaktiv og hviler om dagen i et hi som kan brukes av flere rever. Hiet kan bli ganske stort, tre meter dypt og 15 meter langt. Lite er ellers kjent om blekrevens levevis.

Hunnen går drektig i 51-53 dager. Det er 3-6 unger i kullet, som avvennes 6-8 uker gamle.

Utbredelse

Blekreven lever i Nord-Afrika sør for Sahara, i et belte fra Rødehavet til Atlanteren, fra Somalia til Senegal. Lite er kjent om bestandsstørrelser og trusler.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg